dissabte, 4 de setembre del 2010

Dinar de Festa Major



Pels voltants de la Festa Major moltes dones va atrafegades: tenim convidats!, sents a dir. Les reunions familiars d’ara poc s’assemblen a les d’abans, quan la dona de la casa ni podia sortir a escoltar una sardana. Entre el platillo, el pollastre rostit, el qual prèviament s’havia engreixat i matat, la feinada era de tota una setmana! Acabava amb les cames ben inflades -em confesava la veïna no fa gaire-. L’arrossada del diumenge ha afavorit que les dones deixin els fogons i es dediquin a d’altres coses, com participar de la festa i de les activitats.

Per dinar de festa, avui he copiat un plat que surt recomanat en el Gidona d’aquest mes. La Pia Bosch, en el seu bloc, feia referència a l’entrevista que hi apareix i, com que la Gidona la maqueta la Mercè Soler, de l’estudi de David Coll, els mateixos que ens maqueten la revista Parlem de Sarrià, aquests dies, entrant i sortint de l’estudi n’he agafat una i he donat una ullada a l’ entrevista a la Pia, una dona molt capaç, amb les idees ben clares en política i en temes d’igualtat i feminisme.
La revista sol incloure d’altres entrevistes a dones que treballen i, en aquest número, n’hi ha una altra d’interessant a la Ingrid Teixidor, cap d’exportació del grup Oliveda. La resta de la revista és una barreja de temes que suposadament ens interessen a les dones. Potser si, el cas és que m’hi entretinc una mica, però no hi trobo cap recomanació de cap llibre, per exemple, cosa molt simptomàtica.

Bé, doncs a la pàgina del darrera d’aquest número, la cuinera Iolanda Bustos recomana un plat de pasta freda amb salsa d’albergínies, verdura que conté antocianina, la qual actua com un poderós anti-envelliment. A bodes em convides, amb el que m’agrada l’albergínia!

El plat en qüestió és un plat de pasta amb salmó fumat, barrejat amb una salsa d’albergínia i ceba escalivades, amanides amb oli, sal, nou moscada i pebre blanc. A la recepta original hi posa nata que he canviat per l’oli, i també hi he afegit tomata pelada. Com que a casa hi tenia tots els ingredients necessaris, el salmó fumat d’una visita a la botiga d’Ikea, la ceba,les tomates, les albergínies de l’hort i de pasta no en falta mai, aquest ha estat el dinar de festa d’avui. El millor de tot, cuinat en menys d’una hora!.