dissabte, 4 de setembre del 2010

Ha començat la Festa Major



Ha començat la Festa Major, amb una pregonera de luxe: l’Anna Ma Fornells, l’estimada bibliotecària que ens ha acompanyat en els darrers vint anys en l’ofici d’aprendre dels llibres. El seu ha estat un parlament breu, mesurat, amb records de la seva infantesa, de la seva família i de tots els nens i nenes a qui amb el temps ha pogut ajudar en els treballs d’escola i que s’han acostat al seu taulell per dir-li que ja s’havien llicenciat o que havien superat els exàmens. Ha recordat que amb la mainada i amb els seus pares varen promoure el llibre “L’Emília i el misteri dels llibres”, quan la Biblioteca Emília Xargay va complir cinquanta anys.



L’Anna M. des d’aquest petit racó de l’Ajuntament ha treballat per la cultura, la del dia a dia, la minúscula, la d’aixecar literalment la persiana i dir-nos: veniu, apropeu-vos, tinc novetats!.Pels seus “clients” com li agrada anomenar-nos carinyosament, sempre tenia un detall, una referència d’una revista, un autor desconegut, un punt de llibre, una sorpresa.
L’Anna M. es jubila d’endreçar llibres, però no es jubila de llegir, ni de la Biblioteca, ni d’exercir de sarrianenca, l’anirem trobant a tots els actes culturals del poble, com ha fet sempre.

Abans del pregó es varen inaugurar les exposicions, la col•lectiva de pintors sarrianencs i la dedicada a Miquel Àngel Cros, que titula “Els reflexos de la realitat”. L’evolució de Miquel Àngel cap a formats més grans el permeten treballar amb el color i la perspectiva, copsant la realitat, tal com va definir la seva obra actual i que suggereix el títol: m’interessen les façanes i com s’hi reflexa la llum. Realisme en estat pur.



Havaneres, matinades, fira del joguet, intercanvi de plaques, concerts, “The Pepper Pots”, sardanes, bicicletada, baixada de carretons, trobada gegantera, arrossada, sopar espectacle, un be de déu d’actes en dos caps de setmana acolorits amb els espantaocells. Els meus veïns reclamen un carril bici. Abans aconseguirem declarar tot el poble en zona 30 que tenir carrils bici per tots els carrers!