dissabte, 28 d’agost del 2010

Vulcano



No voldria pas s’interpretés l’article anterior com que estic en contra que hom es pugui remullar els peus en una bassa pública (on no sigui prohibit si l’aigua, com és el cas de la bassa, es regenera), però si vull fer esment a que s’ha perdut una bona oportunitat per tenir una escultura pública, tot tenint en compte que les escultures amb aigua solen ser molt especials i elegants. Segur que tots tenim al cap la Fontana de Trevi o el videoclip de Shakira a Barcelona.

Si l’alcalde ha vist al sud de França aquestes basses públiques, d’altres hem voltat per d’altres ciutats i tenim emmagatzemades moltes fotos d’escultures amb l’aigua com element principal. La foto d’aquest post és de l’exposició de Lisboa. El con per on brolla l’aigua dona la sensació d’un volcà i seguint una seqüència determinada, de tant en tant en surt un doll d’aigua com un gèiser, com si el volcà explotés, relliscant l’aigua per la paret de l’escultura.

A banda i banda del volcà, l’aigua circula a pleret i la gent, asseguda sobre la tarima de fusta, refresca els seus peus dins l’aigua. Les dues coses, una escultura, el joc amb els esquitxos de l'aigua i la possibilitat de remullar-se, tot plegat en una mateixa instal•lació.