divendres, 5 de setembre del 2008

Programa de la Festa Major



Amb dos dies de retard, avui, per a mi, comença la Festa Major. Ha coincidit un viatge de feina a Portugal amb el pregó, amb la qual cosa m'he perdut un dels actes més entranyables de la Festa. Per sort, gràcies als bons oficis d'en Josep Oliveras, a la web de la Ràdio Sarrià he pogut escoltar a n'en Jan i en Tano, parlant dels projectes solidaris de GERD i de Sarrià de Ter, que d'això es tracta, que els pregoners parlin una mica del poble, del que els agrada i del que troben a faltar.

Els aires de la Festa Major es comencen a escalfar amb la penjada de cartells i el programa. Enguany hi havia novetat, amb el canvi de disseny del programa, ja que s'ha encarregat a l'empresa Epc Edicions Publicomercials, enlloc de la tradicional Impremta Pagès. És evident que s'ha buscat la millora en el disseny, però com sempre, quan es fa més emfasi en el continent que en el contingut, el resultat no sempre surt bé. És un clàssic, però els dissenyadors solen oblidar-se que, fins i tot un humil programa, s'ha de poder llegir. En aquest cas, el model de lletra escollit no ha estat el més encertat, i la manca d'accents, punts a les eles geminades i puntuació en general no afavoreix precisament la lectura.

En el programa no hi ha cap tema de fons. Els darrers sis anys me'n havia encarregat jo mateixa de buscar el tema, de demanar a algun voluntari que escrigués l'article, o bé de perseguir algun fotògraf que ens preparés un seguit de fotos de racons. Aprofitàvem que el programa és en color per presentar bones fotografies del poble, ja que el programa el sol guardar molta gent.
Entre d'altres novetats, doncs, enguany no hi ha tema. Llàstima.

Qui si està seguint la Festa Major i fent-ne un reportatge gairebé diari és en Roger Casero.






1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, primer de tot quan es parla d'una cosa, s'ha de conèixer. Des d'EPC hem fet el que se'ns ha marcat des de l'ajuntament, però de totes maneres gràcies per la critica de tot se n'aprén.
Salutacions cordials