dissabte, 13 de febrer del 2010

Aquesta pancarta és il·legal



Tot just el 4 de febrer, el BOP va publicar l’edicte d’informació pública de l’Ajuntament de Sarrià de Ter per la cessió gratuïta del be patrimonial de l’immoble de 1.081m2 situat al bloc 9 del PMU Cobega, que el Consell Comarcal del Gironès ha pres possessió del seu regal de reis.

Encara els veïns i veïnes del poble no hem estat informats en cap reunió consultiva, encara no s’ha presentat aquest acord al ple ni per la seva aprovació inicial (cosa que hagués estat lògica abans de fer-ne l’exposició pública), ni presentat al ple per la seva aprovació definitiva, que els nous amos tenen presa a prendre les mides de l’edifici. Com diu en Roger Casero, els surt tan barat aquest equipament que poden permetre’s el luxe de gastar-se els diners del contribuent en una pancarta abans que el poble de Sarrià de Ter els hagi donat les claus.

Tampoc tenim cap projecte, res que la gent pugui veure i consultar, però això si, serà “l’aparador” del Gironès. El nostre govern ha negociat, “amb ma ferma”, cedir un equipament municipal gratuïtament, sens cap compensació. A vint anys, s’escarrassen a dir, sense esmentar que tot conveni és susceptible de ser prorrogat. Tindrem un espai per tal que els nostres artistes locals hi puguin exposar, quan el Consell Comarcal del Gironès els plagui deixar-nos l’espai. Com diu la dita, hostes vingueren i de casa ens tregueren.

Tenen pressa aquests joves lleons de la política. Això si, les seves arrels democràtiques són ben tendres, res de la lluita antifranquista ni de les lluites veïnals per dotar-nos de serveis. Ells són demòcrates perquè han nascut en bona anyada, però una vegada instal•lats en el poder, s’obliden del programa electoral i de la participació ciutadana. Esquerra, en aquell ja famós programa que no compta per res, preveia la creació d’un “Consell del poble”. Els sona? Els ciutadans de Sarrià de Ter només són consultats per saber quin dia volem l’arrossada de la Festa Major.

Pel demés, el govern és sobirà i, amb una alcaldada, ens quedem sense un espai de futur per usos culturals. El beneficiari, amb un document signat per l’alcalde, un document il•legal ja que ni tan sols ha estat aprovat pel ple municipal, en te prou per plantar-se a casa nostra i anunciar que ens desnona, que ens fa fóra.

Ja ens hem adonat que la política d’aparador necessita de bon màrqueting. La pancarta així ho corrobora. Tampoc cal insultar amb aquesta prepotència als veïns i veïnes de Sarrià de Ter, oblidant les normes bàsiques de la convivència i de l’ètica política.
Endreceu la pancarta al soterrani de la mala praxis democràtica.