dijous, 24 de setembre del 2009
Les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya
L'església del Sant Sepulcre de Palera
Encartat en un diari he trobat el fullet d’informació de les 450 activitats entorn del patrimoni que es programen per aquest cap de setmana a Catalunya. Segur que alguna de les propostes que s’hi inclouen us trauran de casa els propers 25, 26 o 27 de setembre i no com el protagonista del blog el patrimoni no em diu res, que només de sentir a parlar de patrimoni li agafa mandra.
Les jornades arriben a la seva 19a edició, amb propostes de tot tipus: exposicions, visites guiades i teatralitzades, jornades de portes obertes, rutes a peu, xerrades...”activitats que porten el segell de la imaginació popular i de la riquesa i la diversitat local”. El que destacaria és l’oportunitat de veure espais que habitualment estan tancats o fer recorreguts guiats.
Alguns exemples a les comarques gironines:
-Arbúcies. Pujada i visita guiada al castell de Montsoriu. Una proposta que combina natura i la visita a un castell gòtic
-Banyoles. L’abat Bonitus ens acompanya de l’estany al barri vell. Conèixer la història de la ciutat i sobretot dels recs i els diferents usos que van tenir.
-Beuda. Visita guiada a les parròquies de sant Sepulcre de Palera, de Sant Pere de Lligordà. Sant Feliu de Beuda i l’església de Segueró. Una bona oportunitat per conèixer esglésies que normalment tancades.
-Cruïlles. Visita a les obres de restauració del monestir de Sant Miquel.
-Cruïlles- Monells- Sant Sadurní de l’Heura. Ruta guiada al dolmen de Puig d’Arques de St.Cebrià dels Alls. Per caminar per les gavarres.
-Hostalric. Visita guiada al castell fortalesa, sèquia i molí
-Lloret de Mar. Visita guiada al cementiri modernista, amb obres de Josep Puig i Cadafalch , Lluís Llimona i arquitectes de renom. També es jornada de portes obertes als jardins de Santa Clotilde
-Maçanet de la Selva. Caminada fins la vall de Maria, el primer monestir femení de l’ordre de Císter que es va establir a l’Estat.
-Sant Joan les Fonts. Ruta medieval pel nucli antic: l’estada Juvinyà, el pont medieval i el monestir romànic de Sant Joan.
-Santa Cristina d’Aro. Visita guiada al dolmen de la cova d’en Daina i itinerari literari Rodoreda a Romanyà.
Segur que alguna d’aquestes propostes us engrescarà.
Nota: Els anys 2003 i 2004, des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter també ens vàrem apuntar a les JEP. La visita consistia en un recorregut a peu per la vall de la riera Xuncla, tot visitant les masies i els molins fariners que s’hi troben. Casualment, en la darrera revista Parlem de Sarrià (núm 69, pàg 67), he publicat un article amb la ruta detallada, de manera que es pot seguir sense guiatge. Amb les passeres i la nova senyalització vertical, el recorregut és molt fàcil.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada