dissabte, 28 de novembre del 2009

Vins de Tramuntana




He rebut amb alegria el targetó de la DO Empordà convidant-me a regalar vins de casa. Ja era hora que ens creiem de debò que a l’Empordà tenim vins boníssims, que estiguin a totes les cartes dels restaurants gironins i a tots els prestatges dels establiments d’alimentació. Les estrelles Michelin lluiran encara més amb els bons vins empordanesos, sobretot els fets amb el raïm de la zona, la garnatxa.

Una visita a la web de la DO Empordà i ens adonarem que ja ens sonen molts noms dels vins i dels cellers: Floresta de Pere Guardiola, Sínols Coromina d’Empordàlia, Selva de Mar de Mas Estela, Heus de La Vinyeta, Negre dels Aspres de Vinya dels Aspres, Finca Malaveïna de Castell de Perelada, Comabruna de Celler Espelt, Oliver Conti i molts que queden per tastar i descobrir.
El divendres vaig acompanyar a l’Anna Espelt, la directora del Celler Espelt de Vilajuïga al sopar de l’exportador, on la Cambra de Comerç lliura els premis a les empreses que han destacat pel seu dinamisme exportador. A més del Celler Espelt, el qual ja exporta arreu del món el 50% de la seva producció i ha obert botiga al Japó, els altres premis ens varen concedir a l’empresa Roberlo de Cassà de la Selva que fabrica pintures i massilles pel sector de l’automoció, a l’empresa Balseurop Ecuato Española de Fontcuberta, dedicada a la fabricació de nuclis de fusta de balsa i una menció especial a la Fundació El Vilar de Blanes, la qual ocupa persones amb discapacitat intel•lectual, que exporta boies de fusta de suro per la pesca amb canya.

El vídeo i les explicacions de l’enòloga Anna Espelt varen ser una alenada d’aire fresc, enmig d’un ambient excessivament estirat, ja que molts dels assistents al sopar ho són a títol honorífic i ni tan sols tenen responsabilitats empresarials com sol passar en aquestes organitzacions tradicionals. L’Anna va presentar l’empresa, com en dues generacions han evolucionat de ser pagesos de Vilajuïga i productors de vi, a crear una empresa capdavantera que estima els productes que elaboren. La seva il•lusió i saber fer es transmet a l’equip de treball, el recolzament de la seva família, l’esperit innovador, les ganes de provar en altres sectors com l’oli, producte de les oliveres de les seves finques que venen exclusivament al Japó.
Al vi i l’oli de l’Empordà els queda guanyar quota al mercat català, arrelar al nostre terriroti, envair Barcelona i donar-se a conèixer al mercat espanyol. Al final del seu discurs, l’Anna ens va regalar una frase que be podria servir per eslògan de la DO Empordà: “Al celler embotellem l’essència de l’Empordà”. Són els vins de Tramuntana.

1 comentari:

Josep M. Sansalvador ha dit...

Hi podem brindar amb tota garantia. Els podem regalar amb tota confiança. Vins excel·lents !