diumenge, 17 d’agost del 2008

Les obres del Passatge Principat


La nota de premsa que l’Ajuntament ha publicat i ha penjat en el seu web, esmenta que s’han executat les obres de millora del clavegueram del passatge Principat, amb un pressupost de 29.000€, aportades en la seva totalitat per l’Ajuntament, i tal com es desprèn del mateix escrit, corresponents a l’exercici 2008.

He intentat penjar un comentari d’aquesta nota al web de la ràdio, però no m’ha estat possible. Aquest web, en format bloc, es va estrenar el mes de juliol, tot coincidint amb la festa de la ràdio i dins dels actes de celebració del 25è aniversari. Dia a dia va actualitzant les notícies de caire local, citant la font de procedència. En aquest cas no ha estat així, i la notícia de l'Ajuntament s'ha publicat com si fos elaborada per la ràdio, la qual cosa ha provocat un malentès, sortosament arreglat.

El pressupost per l’obra del passatge Principat prové de l’exercici 2006, una partida que preveia, a més de la millora del clavegueram, la urbanització del passatge. En el ple de 27 de novembre de 2007 ja es va retallar aquesta partida en 120.000€, desestimant urbanitzar el passatge i deixant una previsió pel clavegueram. Aquests diners i els de la baixa de la inversió del carrer Josep Flores es varen destinar a finançar despeses ordinàries.
En el ple de 29 de juliol de 2008,una vegada es deuria conèixer l’ import exacte de la inversió, el sobrant de l’obra, és a dir, 19.522,35€ s’han destinat a finançar la FESTA MAJOR.

Enlloc de programar una festa menys lluïda i de començar a estrènyer-nos el cinturó, preveient els problemes dels propers anys, aquest equip de govern continua en la seva fugida endavant i no pren cap mesura d’estalvi. Amb aquesta quantitat, el CEIP Montserrat podria fer la modificació de la xarxa elèctrica que sol·licita per adaptar l’escola al programa Heura. Però ja es veu que la prioritat de l’equip de govern, és la Festa Major i no la millora de l’escola.