diumenge, 24 de gener del 2010

Hidroquinografia de Girona



L’element químic utilitzat pel revelat tradicional amalgama aquest col•lectiu de gironins que fotografien per plaer racons de la ciutat i de l’àrea urbana. Es varen conèixer en un curs de fotografia al Centre Cívic Sant Narcís i les seves exposicions van rodant per tots aquests espais socials germinadors de cultura i formació. Ara en podeu veure una mostra amb la difícil companyia de fragments de textos i poemes, a la sala del Centre Cívic de La Cooperativa de Sarrià de Ter.
Trobareu autors coneguts com en Quim Llunell, fotògraf oficial de la revista Parlem de Sarrià, en Jaume Roca, habitual a les Jornades del Paper i també professor de fotografia i d’altres amateurs com en Salvador Clotas, la Rosa Prunell, en Jaume Puig en Jordi Buissan, en Vicenç Rovira, la Gemma Roca, l’Àlex Sans i en Xavier Llauger, amb els que vaig compartir una copa de cava després de muntar l’exposició.
Tots, menys un, utilitzen la fotografia digital i el photoshop i, el repte és, jugant a endevinar, trobar qui utilitza la cambra obscura per treballar. Caldrà passar-se per la Cooperativa i veure les fotografies exposades, les hidroquinones. Sort.