dissabte, 3 d’octubre del 2009

Percentatges



Gairebé m’havia oblidat del que signa el regidor Sergi Torrentà en l’article de la revista n.69 del Parlem de Sarrià, quan avui l’he sentit en l’entrevista del programa La Terrassa a Ràdio Sarrià. A més de repetir que, al seu parer, la revista no hauria de tractar temes dels partits polítics, afirma que un 90% dels membres del consell de redacció som socialistes.

Què està buscant el regidor? Desprestigiar-nos i així tenir el camí aplanat per treure’ns la subvenció municipal? Vol que deixem d’editar la revista? Com gosa fer una afirmació d’aquest tipus, essent com és un regidor de l’equip de govern de l’Ajuntament i tinent d’alcalde? A les entitats s’hi és per voluntarisme, no per designació municipal.

Quan la Neus Mercader de Ràdio Sarrià, em va preguntar sobre què em semblava la introducció del regidor al seu article li vaig respondre que l’apartat d’opinió s’havia creat feia almenys deu anys i havia afavorit especialment a l’actual alcalde d’esquerra Roger Torrent, ja que utilitzava aquest espai per parlar de temes de política municipal. Si repassem l’hemeroteca, podem veure que no ha escrit precisament crònica, articles culturals o d’història, ni tan sols entrevistes. A més, l’actual alcalde és encara vocal de l’associació GERDS de Ter i ha estat convidat a les reunions del consell de redacció, fins que, des que es alcalde, ha deixat de venir i de contestar els mails. Per tant, no entenc la crítica a un article del també regidor Roger Casero sobre Serveis Socials, quan aquest es trobava en l’espai d’opinió que habitualment han utilitzat els partits polítics sarrianencs a l’oposició. També, tal com diem en els crèdits, com a consell de redacció no ens fem responsables de les opinions que signen els articulistes.

La revista sempre ha estat d’informació municipal i cultural. El debat l’enriqueix i la revista és un medi de participació ciutadana. Així ho entenen tots els col•laboradors de les entitats que habitualment envien les cròniques i els articles per publicar. Des que surt en color, hem rebut moltes felicitacions, ja que ha millorat el seu aspecte estètic i ha donat més rellevància al contingut. El mateix regidor de cultura ens ha felicitat per la qualitat de l’edició.

El meu germà deia en un article recent que ell és de ciències. Jo no puc dir el mateix, però he estudiat matemàtiques i estadística. En aquest cas es tracta d’una proporció simple. En el denominador hi posem els 11 membres del consell de redacció. En el numerador, quatre membres que poden ser titllats de “sociates”: en Josep Brugada i en Roger Casero tenen carnet del PSC; en Dani Cañigueral i jo mateixa només hem estat regidors de cultura de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, però per haver-ho sigut en un grup socialista, ho podem admetre. Els demés membres del grup ni sé què voten ni els ho penso preguntar. Per tant, 4 sobre 11 és un 36,363636 per cent, periòdica pura, molt lluny del 90% que ens atribueix el regidor Sergi Torrentà, que no sé de quina informació disposa o s’inventa.

Pel demès, i en descàrrec dels quatre que tenim el malnom de socialistes, em permeto repassar la trajectòria personal de cadascú: en Dani Cañigueral és el responsable dels primers quatre números zero del Parlem de Sarrià de l’any 1994 quan era el regidor de Cultura essent alcalde Josep Turbau. En Josep Brugada és el responsable de la revista des del número ú de la segona etapa, l’any 1995 i, a més, ha estat el coordinador del llibre Sarrià, el Paper de la Història. En Roger Casero és membre del consell de redacció la revista des que viu a Sarrià de Ter, l'any 1999 i jo ja escrivia de jove a la revista Carrilet, a la revista Poble i, juntament amb en Josep Brugada, vàrem escriure el llibre Sarrià, un fet singular, de l’any 1981. A la revista hi vaig entrar l’any 1995 i tots els meus articles parlen de cultura. Totes aquestes referències es poden consultar a la Biblioteca Emília Xargay.

Els membres del consell de redacció de la revista Parlem de Sarrià hi som en qualitat d’escriptors o articulistes, per la nostra afició a escriure i no per les nostres afiliacions polítiques. Desqualificacions de l’estil del regidor Sergi Torrentà no ajuden precisament a la nostra entitat, ni afavoreixen la revista, ni a la convivència.

1 comentari:

josep brugada ha dit...

NATURALMENT EL REGIDOR S'EQUIVOCA FENT AFIRMACIONS COM AQUESTA. JUSTAMENT UNA REVISTA DE CULTURA I INFORMACIÓ LOCAL HA DE SER PLURAL I JO CREC QUE PARLEM DE SARRIÀ HO ÉS.

¿POT SER ELS SAP GREU A ALGUNS QUE ELS SOCIALISTES SIGUEM CATALANISTES? NINGÚ, ABSOLUTAMENT NINGÚ TÉ L'EXCLUSIVITAT DEL CATALANISME. ÉS CATALANISTA AQUELL QUI VIU I TREBALLA A CATALUNYA I ENTRE ALTRES COSES VOL SER CATALANISTA. QUAN AQUEST SR. REGIDOR DE SARRIÀ XUMAVA EL SEU XUMET JO JA DEFENSAVA LA LLENGUA I LA CULTURA CATALANES, O SIA, NO ENS VINGUI AMB EXCLUSIVISMES NI A DONAR LLIÇONS (PERQUÈ NO LES ACCEPTEM DE NINGÚ).
Atentament,
Josep Brugada