dilluns, 17 d’agost del 2009

Ferragosto a Camprodon



Per la Mare de Déu d’agost a Camprodon fan el ple. Com a tots els pobles turístics, hi ha molta gent del país, passejant, mirant molt i gastant poquet. Coincidint amb el pic de l’època estival, el casal programa les millors pel•lícules de l’any i el Grup de Muntanya vall de Camprodon excursions organitzades per tots nivells, així tothom s’assegura el públic.
L’excursió clàssica de Camprodon és la travessa d’Ulldeter a Núria, de dificultat mitjana. El Grup Muntanya la va preveure pel diumenge anterior, però el mal temps va obligar a suspendre-la. Aquest cap de setmana ha fet el temps ideal, sol, bona visibilitat, sense témer per les tempestes de mitja tarda....no hi havia cap excusa.

A les set del matí començàvem a pujar al refugi d’Ulldeter, després el coll de la Marrana i la pujada, dolorosa, interminable, fins la barraca de Tirapits. No havíem esmorzat i ja havíem fet mil metres. Darrera Tirapits, el premi: la vista excepcional del circ de Carançà, amb els llacs, la vegetació feréstega, un plaer. Vaig agrair a en Toni Suriñach la felicitació: no tothom arriba a veure aquest espectacle!
Quan jo enfilava Noucreus alguns ja eren a Núria. El grup d’enderrerits varem poder gaudir del paisatge sense pressa, tot té la seva compensació. Aquest cop no en vaig atrevir a baixar per la tartera, sinó xino xano pel camí. Al davant, vas veient cop Núria s’acosta, però no a la velocitat que tu voldries. Una vegada a Núria, ens varem confondre amb la multitud que havia pujat amb el cremallera. Però també hi ha moviment pel camí de Ribes: els més valents, han baixat de Núria a Queralbs i ens hem retrobat dalt del tren.

A Camprodon, un grupet hem celebrat l’excursió amb cava. Petita tertúlia política amb en Toni Suriñach, constructor jubilat de Camprodon, Quim Curbet, editor de Girona, Quim Bruna, catedràtic de matemàtiques a la UAB, Joan Móra, empresari, president de CiU a Mataró, en Joan Vila i el meu nebot, en Pau.
Ja a casa, en Joan ha muntat el vídeo de l’excursió i l’ha penjat al web de totes les seves excursions. www.youtube.com/joanvilallanars. Ha valgut la pena.