diumenge, 8 d’agost del 2010

Tangos a Sant Quirze de Colera



Una garlanda de bombetes que il•luminen el camí recorda que l’electricitat hi és present des de fa poc temps. Des del 1994, el monestir de Sant Quirze de Colera, situat al fons d’una vall de l’Albera, pertany al municipi de Rabós d’Empordà, el qual ha creat un Patronat Municipal que vetlla per la seva recuperació i difusió. Aquest conjunt monumental ha estat durant anys, un dels secrets més ben guardats del pobles veïns (Vilamaniscle, Garriguella, Rabós) i dels excursionistes, fins el punt que ben poca gent sap com arribar-hi.

Des de fa quatre anys, dins la nau romànica, s’hi celebren els concerts de música clàssica d’estiu. Aquest dissabte varem tenir oportunitat de donar una volta per l’interior del recinte i observar les darreres obres al claustre i al refectori, després d’escoltar unes quantes milongas a càrrec del grup Sudtango, duet argentí format per una noia portenya que tocava la flauta travessera i un català de les terres de l’Ebre, amb l’acordió i una pianola.

El dissabte 14, Carles Coll i l’Orquestra de l’Empordà oferiran el segon concert i el 21, el tercer de música catalana amb solistes de l’Orquestra Filarmònica de Cambra de Barcelona. Durant aquest mes d’agost, els divendres per la tarda hi ha visita guiada, una volta per la basílica, la cripta, el claustre, les dependències monàstiques i l’església parroquial de Santa Maria.

Tant els concerts com la visita guiada, són dues propostes molt recomanables.