dimarts, 4 de gener del 2011

Ampliació de l'AP-7


Viaducte del Terri. Foto de LLuís Serrat al diari El Punt
El Punt Diari publicava el dimarts 4 de gener una espectacular foto de l’ampliació del viaducte del Terri, amb dos nous pilars per banda, ja que en aquest tram, l’AP-7 consta de tres carrils.
Ara bé, al seu pas per Sarrià de Ter, els treballs de l’ampliació de l’autopista es preveuen conflictius, per bé que ningú, ni Acesa, ni l’Ajuntament, ha mostrat en públic en cap sessió informativa, els plànols de la nova construcció. Tan en el viaducte sobre la riera Xuncla com en el viaducte sobre la riera Guilana, on actualment hi ha dos carrils per banda, hauran de suportar el pes de quatre carrils, amb la desaparició de la mitjana i amb la construcció de 3 pilars, un de central molt gruixut i dos de laterals, talment com els que es poden veure en la foto de Lluis Serrat. En definitiva, pels que vulguin imaginar-se com quedarà cada tram de pilars, serà un mur de cinc pilars, com una tanca de formigó que impossibilitarà l’accés de l’escola de Sarrià de Dalt, tal com la coneixem ara. (plànol 201 a la pàg. 319 del document XXII)


I això no és baladí. L’accés a Sarrià de Dalt es fonamental que es faci en les millors condicions de seguretat, ja que cada dia hi circulen els autobusos amb els nens de l’escola. Si hem de fer cas dels plànols (plànol 283, pàg.94 del document XXII), el pas sota el viaducte per accedir a l’església de Sarrià de Dalt es preveu pel carrer del Bosc, eliminant l’actual connexió amb la carretera de Sarrià de Dalt.
Des de l’alcaldia se’ns ha dit que s’està treballant en un projecte per fer un gir sota el viaducte, tot aprofitant que s’ha enderrocat una de les cases, però no hi ha cap projecte ferm, ni cap esbós que es pugui consultar. Aquesta proposta sembla tindrà una curvatura pronunciada, la qual combinada amb un pendent superior al 8% la fa altament perillosa.
Això si, cada vegada que demanes com està a aquest document i si hi ha un projecte per consultar, et treuen el projecte de la reforma de la plaça de can Nadal, aquell que contempla plantar flors, violes i romaní.