dimecres, 26 de gener del 2011

La junta som Tots



La junta som tots. Aquest eslògan identifica molt bé la comunitat que ha existit aquests dies amb l’afer de l’Institut Balmes contra la UE Sarrià. Els fets han depassat l’àmbit pròpiament esportiu i privat del club, per sortir en defensa de dos sarrianencs vilipendiats en un anònim.

Algunes de les pancartes que s’han penjat als balcons llueixen un afegitó maldestre: pit, i collons! Vet aquí la testosterona, sang calenta quan cal cap fred. Davant de qualsevol agressió s’ha de meditar la resposta i no s’hi val la força bruta.

El cas és que la Junta de la UES, ara sí recolzada moralment per tot Sarrià de Ter, pot actuar de moltes maneres. La més assenyada, intentar acostar posicions, resoldre per la via pacífica el conflicte, buscar un arbitratge, en fi, arreglar els termes del conveni de manera que totes dues parts hi surtin guanyant o perdent menys.

La segona és la via judicial, la defensa que te el club, davant la rescissió unilateral del conveni que ha fet Institut Balmes, d’impugnar aquest fet. I, per més que l’advocat Joaquim Boadas digui, el club te dret a defensar-se. Al cap i a la fi, la part substancial del contracte el club l’ha complert, ja que és el primer equip qui surt a la premsa i als medis de comunicació i qui ha porta la imatge desitjada per IB. Per tant, la UES pot portar el logo de lB fins que el jutge sentenciï. I per altra banda, la UES va actuar de molt bona fe, portant el logo en la temporada anterior abans que entrés en vigència el contracte de la temporada actual.

I per darrer, i això ho pot fer qualsevol veí de Sarrià de Ter, sempre es pot portar a Hisenda la carta que l’anònim informant ens va enviar, per tal que investigui si les despeses que ha pagat Institut Balmes són despeses deduïbles, atès que l’objecte social de l’IB és la formació i no l’activitat esportiva, a menys que els nois que juguen siguin acreditats professors d’anglès.
Tot plegat pot donar més bons resultats que treure pit i collons damunt la taula. A més, fa molta fred.