dimecres, 22 de setembre del 2010

Quan ha de durar un graffiti?



Aquest va aparèixer el dia 16 de setembre al matí. Diu “Llibertat presxs. Estamos en guerra”, amb la A del signe llibertari. La tanca neta i pintada del cementiri és massa temptadora per no embrutar-la. L’endemà ja no hi era, mercès a la diligència de la brigada de l’Ajuntament de Sarrià de Ter.
Els graffitis si no es poden llegir no serveixen per res. Tard o d’hora, es cansen de pintar on es tapa de seguida i busquen altres espais on els sigui més rendible la feina. El missatge també canvia amb l’edat dels autors. El grup que reivindica la llibertat dels presos és el mateix que ha demanat la llibertat de la Núria i, tot i haver aconseguit el seu objectiu, encara campa alguna pintada pel poble.

Molts no entenem com hem de conviure amb les pintades, ni tampoc com només es netegen els espais de propietat municipal i no les parets privades quan els propietaris, segurament s’avindrien a un acord econòmic amb l'ajuntament. Costa molt tenir els espais públics dignes, tots sabem el cost del manteniment que suposa, però també ens alegra veure quan s’ha arranjat i que hi ha qui en te cura.