diumenge, 26 de desembre del 2010

En Josep Brugada ja te bloc



En Josep Brugada ja fa dies està escrivint a la xarxa, encara d’amagatotis, fent proves i una mica atemorit per la resposta que poden tenir els seus articles. El professor de llengua catalana de l’Institut d’Amer ha trobat en la història i la literatura l’espai on se sent còmode, sense deixar de banda la seva mirada crítica del polític que ha estat uns anys en la primera línea de la gestió pública. Bon viatger, persona culte, gourmet, amic, trobaria molts adjectius per definir-lo, però bàsicament, mantenim una estreta relació professional al col•laborar amb la revista Parlem de Sarrià i al haver coordinat (i escrit parcialment) el llibre Sarrià, el paper de la història. Hem passat junts moltes hores de treball i de recerca i també he pogut gaudir de la seva erudició en algun viatge familiar que hem fet plegats. La imatge de la foto, a la ciutat romana de Jerash, Jordània, és ben típica del professor despistat ampliant els seus coneixements d’arqueologia.

El seu bloc serà, de ben segur, una excel•lent mirada sobre la cultura i sobre l’actualitat de Catalunya, farcida de mots, girs i paraules que no sovintegen en l’espai internet.
Apunteu bé l’adreça i de tant en tant una ullada al blog “Els Plans de Panopeu El faristol d’en Brugui. Segur que hi aprendrem.