dijous, 24 de juny del 2010

Nova revista Parlem de Sarrià



No sembla adient publicar una revista a l’estiu amb una foto de neu a la portada. L’insòlita i espectacular nevada del 8 de març va fer que molta gent sortís al carrer per conservar una imatge del canvi del paisatge. A internet varen circular muntatges artístics amb fotos molt boniques i en alguns municipis es va fer una exposició.
La revista Parlem de Sarrià no surt massa a l’hora i per això es produeixen aquestes paradoxes: quan es vol publicar una miscel•lània de fotos de la nevada, ja és temps de la revetlla de Sant Joan. Però sempre val la pena conèixer nous i noves fotògrafes, com l’Alba Sala, autora de la portada i també alumne d’un curs de fotografia digital al Centre Cívic la Cooperativa.

A la revista també trobareu al dossier d’història l’excel•lent article d’en Josep Brugada sobre en Jaume Vicens Vives. S’expliquen també molts temes de la crònica municipal, com les Jornades de la Dona Treballadora, activitats de les entitats, dels partits polítics i sobretot l’espai escolar, on tan les escoles com les ampes del municipi fan l’esforç per mostrar-nos el què fan i organitzen i ens fan enorgullir de la qualitat de l’ensenyament al nostre poble.
A l’entrevista, he parlat amb Anna Verdaguer, gironina de naixement, sarrianenca d’adopció, exiliada de jove a França. Ha estat una de les persones que centren el treball d’Olga Alonso sobre les dones treballadores i que va ser objecte de l’exposició i documental “Dones memòria i territori”. Tot això i més ho trobareu en la revista n.72, ja en el web de Parlem de Sarrià