dissabte, 19 de juny del 2010

Ricard Planiol, garrotxí de l'any




El divendres 18, al restaurant La deu d’Olot, varem assistir a l’acte d’entrega dels premis garrotxí de l’any, organitzat pel Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, el C.I.T. Hi érem en qualitat de representants de l’empresa LC Paper 1881 SA, a qui es va concedir el premi a la iniciativa empresarial, per haver desenvolupat la cogeneració en un procés de màquina de paper tissú. Els altres premis, varen ser a Càritas Garrotxa, per la iniciativa social, Vol de coloms per la iniciativa promocional, Pere Alzamora per la seva trajectòria personal i Ricard Planiol, el garrotxí de l’any 2009.

La Garrotxa i Olot sempre em solen sorprendre per la seva vitalitat, i capacitat de la seva gent per tirar endavant els projectes més diversos. Com a detall, valgui l’originalitat de l’empresa Vol de Coloms, fundada pels 4 germans Colom el 1992 que des aleshores s’han enlairat unes 4.000 vegades i que porten el nom de la Garrotxa pels núvols. O els premiats en d’altres ocasions (aquest és el cinquè any), com la Cooperativa la Fageda, el grup de Cuina Volcànica o el taller d’arquitectura RCR Aranda Pigem Vilalta. La Garrotxa manté un elevat percentatge d’activitat industrial (sobretot en el ram alimentari), turística i agrícola ramadera en detriment dels serveis i la construcció, per la qual cosa, és una comarca que està resistint força bé la crisi actual.

El premi al Garrotxí de l’any, l’entrenador i director artístic del Club de Patinatge Olot, en Ricard Planiol, va ser molt celebrat, ja que hi havia una nombrosa delegació de les joves patinadores. Entre els seus acompanyants, la sarrianenca Dolors Xargay Lleona, exentrenadora del Club Patinatge Artístic Sarrià i que havia estat l’entrenadora d’en Ricard Planiol quan el patinatge de Sarrià formava part de la Unió Esportiva Sarrià. En Ricard em va comentar que li devia molt a la seva entrenadora i que el concepte d’oferir espectacle en les exhibicions artístiques del patinatge era una idea que ella sempre havia perseguit amb els seus festivals de la Festa Major. Però en Ricard, com a bon alumne, ha superat la seva mestra i s’ha convertit en un autèntic coreògraf, portant al Club Patinatge Olot al pòdium, proclamant-se campió del món en cinc ocasions, el darrer a Freiburg, Alemanya, amb el show Seducció.
Un bellíssim espectacle que podeu gaudir en aquest vídeo.